Scrap mortal – Ludmilla Lacueva Canut

Scrap mortal

L’escriptora andorrana Ludmilla Lacueva Canut (Escaldes, 1971) ens presenta una trama original servint-se d’un Scrap Mortal. Així es titula la seva darrera obra publicada per l’editorial Apostroph. La història succeeix al Principat d’Andorra, un territori que destaca per la seva aparença inofensiva.

SCRAPBOOKING

La maldat també cobra protagonisme a través de les activitats més innocents. L’scrapbooking és un tipus de manualitat vinculada a l’art de crear àlbums de fotografies i retalls mitjançant diverses tècniques decoratives. En començar la lectura, de seguida ens fem una pregunta: com pot ser que un congrés d’scrapbooking desencadeni violència i desgràcia?

“Aquell matí, el llac d’Engolasters era tot quietud amb la resplendor del sol que s’anava estenent. Una agradable olor de pi es desprenia per la zona on només el cant del gall d’una borda propera trencava el silenci. Però vet aquí que ara hi surava un cos”.

REPERCUSSIÓ

Es tracta del primer congrés internacional d’scrapbooking que se celebra a Andorra. Els participants es mostren expectants per l’arribada de la Stacy Morgan, una scraper nord-americana molt famosa. La seva presència no suposa un cost extraordinari per l’organització, però la condició que posa la Stacy a canvi de la seva visita se’ns presenta quelcom extravagant: vol anar a veure un partit de l’equip de bàsquet nacional.

Andorra i scrapbooking, una combinació que sembla sortir d’una teoria utòpica. Qui conegui el Principat, sap que aquest és un parc d’atraccions en comparació amb les grans ciutats d’Espanya. De fet, Andorra es troba entre els territoris més segurs del món, després de països com Finlàndia o Noruega. No obstant això, la seguretat absoluta no existeix en cap cas.

Som egoistes per naturalesa? Quin és el nostre principal problema: l’avarícia o l’enveja? L’escriptora ens fa reflexionar sobre els defectes comuns. Ara bé, cal dir que en les bifurcacions del camí trobarem molts personatges i, per tant, diversos temes. La Ludmilla ens endinsa en un joc mortal que cobra vida a través de la foscor de l’ésser humà.

L’AUTORA

‘Scrap mortal’ és la segona novel·la de misteri de la Ludmilla Lacueva Canut. L’escriptora es va capbussar en el gènere després d’haver publicat diversos assajos històrics. Actualment és col·laboradora del diari Bondia d’Andorra, on publica articles de forma periòdica. Així mateix, ha escrit una sèrie de contes que podem llegir al seu web llibreriadepioners.com.


Roser Ribas

Títol: Scrap mortal
Autora: Ludmilla Lacueva Canut
Editorial: Apostroph
Pàgines: 176
Data de publicació: març 2020

No hay comentarios

Sorry, the comment form is closed at this time.