L’Instant precís, d’Albert Gassull, novel·la guanyadora del I Premi Negra i Mortal

I premi nim finalistes

És un plaer anunciar-vos, en nom del jurat i de tot l’equip de Negra i Mortal, que el guanyador del I Premi Negra i Mortal a la millor novel·la negra-criminal escrita en català entre setembre del 2019 i juliol del 2020 és l’autor barceloní Albert Gassull amb L’Instant Precís.

No ha estat un camí fàcil pel jurat decidir el guanyador. Després d’una preselecció en la qual es van escollir 8 novel·les, vàrem suar la cansalada (i no per la calor de l’estiu precisament, que també) per tal de triar les 5 obres que optarien al premi. Títols d’una gran qualitat literària com Appletown (David Marín), Escapisme (Marc Moreno), Mai Més (Susana Hernández) i La soledat del llebrer (Manel Aljama), juntament amb L’Instant precís, van ser les finalistes.

albertgassull

Fuente: LinkedIn Albert Gassull

Albert Gassull ha creat una obra amb molts dels ingredients que podem cercar dins de la novel·la negra. En aquest llibre trobarem assassinats, una femme fatale, intriga i secrets, en un submón molt fosc i ple d’entrebancs en el que es mourà el seu protagonista: l’Àlex, un fotògraf que ho deixarà tot després d’un fet que el marcarà de per vida. I tot això, narrat en segona persona: tu ets el protagonista!

L’Instant precís no és la primera novel·la de l’autor. Es va estrenar al món literari amb Males arts (2013), que va tenir una gran acollida per part del públic i de la crítica. Tampoc aquest és el seu primer guardó, ja que també ha guanyat el XIX Certamen literari Alella a Guida Alzina, amb el conte Seguretat viària.

Des de Negra i Mortal, esperem i desitgem que continuï amb èxit la seva carrera literària. Un autor a tenir molt en compte dins de la literatura catalana.

 

Jose Núñez
President del I Premi Negra i Mortal 

No hay comentarios

Sorry, the comment form is closed at this time.