La segona dona i altres criatures ferides – Anna Porquet Botey

la segona dona i altres criatures feridesL’escriptora Anna Porquet Botey (Barcelona, 1967) ens ofereix un recull de contes plens de sensibilitat. ‘La segona dona i altres criatures ferides’ és un llibre d’aquells que ens arriben al cor per quedar-s’hi i ser recordats per sempre.

LES DÈRIES DE L’ANNA

Tal com ens ho recorda amb el nom del seu blog, Dèries eclèctiques, l’Anna ens obre la porta del seu cap per endinsar-nos i fer un passeig per les idees que habiten dins d’ella. Però no estic d’acord. Això que tens al cap no són dèries, Anna. És la realitat, això que et passa pel cap té lloc a la vida real i ho hem de tenir ben present.

Si tots tinguéssim aquestes dèries, aquesta capacitat d’empatitzar amb la gent, segur que tots plegats tindríem un món millor.

LA SEGONA DONA I ALTRES CRIATURES FERIDES

És molt difícil fer una ressenya d’un llibre de relats sense desvelar res d’ells. Intentaré no fer cap tipus d’espòlier, espero aconseguir-ho.

Estem davant d’un gran recull de contes, format per 14 independents però tots tenen alguna cosa en comú, estan relacionats entre ells. Aquest llaç que els uneix és la sensibilitat que els hi ha atorgat l’autora.

Són relats que tenen com a protagonista a la dona (tal com ho indica el títol del llibre). Aquestes dones tenen també una cosa en comú: la seva ànima està ferida, per diferents motius què l’autora ens invita a descobrir durant la lectura.

El dolor, la soledat, l’obscuritat, el sofriment, lligats amb temes com la família, desaparicions o les persones grans, són aspectes que anirem descobrint i que a poc a poc ens envoltaran fins a fer-nos sentir gairebé a la pell de les protagonistes.

Anna Porquet, un gran descobriment dins de la literatura catalana

No coneixia aquesta escriptora, fins que va contactar amb mi per oferir-me llegir el seu recull. Aprofito per donar-li les gràcies.

L’Anna sap molt bé com transmetre les dèries que habiten en l’interior del seu cap i plasmar-les en paper. Gràcies a la seva narrativa molt acurada i ben estructurada, aconsegueix que els relats siguin molt fàcils d’entendre i els llegirem pràcticament d’una sentada, acomodats en aquell lloc especial i nostre que tenim per llegir, envoltats de pau i tranquil·litat. L’escriptora ens agafa i ens endinsa dins del seu cervell per tal que veiem que és el que succeeix allà dins.

Espai Literari, enhorabona

Tot i ser una petita editorial, Espai Literari és molt gran. I us diré el perquè. És molt difícil que a una autora (poc coneguda) li publiquin els seus relats i aquesta editorial aposta precisament per això: donar veu a escriptores i escriptors poc coneguts.

L’Anna té moltes coses a dir-nos i gràcies a Espai Literari tenim l’oportunitat de conèixer a una gran escriptora.

Només em queda comentar-vos una cosa: llegiu ‘La segona dona i altres criatures ferides’, coneixeu a l’Anna Porquet, deixeu-vos envoltar per les seves dèries, segur que no us en penedireu.

 

Jose Núñez

Títol: La segona dona i altres criatures ferides
Autora: Anna Porquet Botey
Editorial: Espai literari
Pàgines: 144
Data de publicació: novembre 2018

No hay comentarios

Sorry, the comment form is closed at this time.