La desaparició de l’Annie Thorne – C. J. Tudor

La desaparició de l’Annie Thorne – C. J. Tudor

la desaparició de l'anne thorne

Després del seu èxit amb el debut ‘L’home de guix’, C.J. Tudor (Anglaterra, 1972) ens presenta la seva recent publicació ‘La desaparició de l’Annie Thorne’. Amb aquest sinistre thriller ple de passatges paranormals l’autora apel·la als nostres sentiments més profunds i ens endinsa en aquesta vibrant història de misterioses morts, assetjaments, addiccions i secrets irrevelables.

“Les meves pitjors pors s’han confirmat. No ha canviat res. Tot és, per desgràcia, exactament tal com ho recordava”

Quan Joe Thorne retorna a Arnhill no pot evitar sentir un calfred que li recorre tot el cos: l’hostilitat que caracteritza aquest poblet i els secrets que hi amaga el reben després de tants anys. El motiu: un misteriós missatge anònim que diu tenir les respostes a la tràgica desaparició de la seva germana, l’Annie. Sacsejat pel passat, i malgrat els enemics i obstacles que pretenen frenar-lo, Joe decideix instal·lar-s’hi fins que trobi les respostes que necessita i superi les seves pors.

“Un thriller addictiu al pur estil de Stephen King”

Tal com va fer en la seva novel·la anterior, Tudor reincideix en el recurs de situar la història en un poblet on es respira una tensió acumulada de fa anys entre els protagonistes, i novament tira de desaparicions i assassinats, que, en si, ja són un tema força recurrent. Per tant, podem afirmar que aquesta novel·la segurament no captivarà per la seva originalitat i que tampoc no aportarà res novedós. Tot i això, cal dir que ‘La desaparició de l’Annie Thorne’ ens obligarà a romandre en el nostre punt de lectura fins a acabar-ne totes les pàgines: els secrets del passat que tornen al present i les tètriques històries acompanyades de personatges fantasmagòrics es caracteritzen per un component tan addictiu com esgarrifós. Per algun motiu, algunes crítiques, han comparat la combinació del real i el paranormal amb Stephen King (per molts, un dels grans mestres del terror).

L’autora mostra una fantàstica habilitat per crear i descriure indrets claustrofòbics, cases plenes d’ombres i llocs soterrats que amaguen històries passades i macabres i ho imprimeix ràpidament en la imaginació del lector més sensible que dubtarà en determinats moments si apaga el llum o no.

Un altre motiu que obligarà a no desenganxar els ulls de les pàgines és l’harmonia entre les parts descriptives, narratives i dialogades, a través de les quals anem descobrint uns personatges ben definits i caracteritzats que creiem acabar coneixent bé, però Tudor té el gran do de sorprendre, i en aquest cas, aprendrem a no confiar en ningú.

No us perdeu aquest llibre si teniu ganes d’una lectura ràpida, fàcil i sorprenent, però sobretot ben escrita.

 

Gemma Fernández

Títol original: The taking of Annie Thorne
Títol: La desaparició de l’Annie Thorne
Autora: C.J. Tudor
Traducció: Anna Llisterri
Editorial: Rosa dels Vents
Pàgines: 351
Data de publicació: maig 2019

No hay comentarios

Deja tu comentario