Finalistes I Premi Negra i Mortal a la millor novel·la negra

Ja som a finals d’agost. Qui ens anava a dir a principis d’any que viuríem uns dels estius més estranys de la nostra vida. Tot ha canviat, però a Negra i Mortal hem continuat amb allò que ens agrada, allò que ens apassiona: llegir. 

Des de l’1 de setembre de l’any passat fins al 31 de juliol d’aquest any, són moltes les novel·les negres que s’han publicat en català i no ens hem avorrit gens. Per les mans del jurat, han circulat grans lectures que ens han deixat amb un molt bon regust a la boca. Entre totes elles n’hem escollit 5 que, segons el nostre criteri, creiem que es mereixen estar entre les finalistes d’aquesta edició. No cal dir que ha sigut una elecció difícil. El nivell demostrat pels autors catalans és molt alt i no tenen res que envejar als escriptors nacionals o internacionals.

A finals de setembre anunciarem quina és la novel·la guanyadora. Si el coronavirus i les autoritats sanitàries ens ho permeten i ho podem fer amb seguretat, organitzarem un esdeveniment literari a Calafell (Tarragona) per lliurar el premi al campió, juntament amb el seu homòleg del III Premi a la millor novel·la negra escrita en castellà. 

Ara ens queda el més difícil: dictaminar-ne el vencedor. No serà una tasca fàcil, les 5 novel·les es mereixen el guardó. Però n’hem d’escollir una i ho farem de la millor manera que sabem: llegint.

Gaudiu de la lectura, gaudiu de la literatura!

Jose Núñez

President del jurat


NOVEL·LES FINALISTES I PREMI NiM

(PER ORDRE ALFABÈTIC)


Appletown

Appletown – David Marín (Pagès editors)

Appletown, una novel·la negra particular on es barregen realitats diferents que confonen el lector i  ho fa fins a l’última pàgina. O potser, fins i tot, un cop acabada.

Ressenya AQUÍ


escapisme

EscapismeMarc Moreno (Més Llibres)

Un relat sòrdid i asfixiant en el qual veurem i viurem les peripècies del seu protagonista per tal de fugir del malson en el que està a punt de convertir-se la seva vida.

Ressenya AQUÍ


L'instant precís

L’instant precísAlbert Gassull (Llibres del delicte)

Una novel·la negra que té un poder narratiu tan absorbent com insòlit. Ens capbussem des de la primera pàgina en la història de l’Àlex Quimera, una vida plena de culpabilitat i tragèdia.

Ressenya AQUÍ


Mai més

Mai mésSusana Hernández (Crims.cat)

Mai més és una història que succeeix durant una setmana als barris marginals de Barcelona, llocs on resideixen minories que pateixen la discriminació diàriament i sobreviuen com poden entre delinqüents.

Ressenya AQUÍ


la soledat del llebrer

La soledat del llebrerManel Aljama (Pagès editors)

Una novel·la molt fresca, àgil i lleugera, que tornarà a fer reviure, als nostàlgics de la Barcelona dels anys setanta, l’ambient brut i pestilent dels carrers més emblemàtics de l’actual districte de Ciutat Vella.

Ressenya AQUÍ


No hay comentarios

Sorry, the comment form is closed at this time.