El doble secret de la família Lessage – Sandrine Destombes

el doble secret de la familia lassage

És possible que la desaparició sobtada d’infants en una petita població de la Provença estigui connectada amb un misteri de fa trenta anys que encara continua irresolt? Sandrine Destombes (França, 1971) ens convida a descobrir ‘El doble secret de la família Lessage’, un thriller trepidant amb tocs fantasmagòrics on ningú no s’escapa de ser culpable.

“—Però en quin món vivim, Jean?
—En un món que els vol fer créixer massa de pressa.”

Mentre tot el món aplaudeix la caiguda del mur de Berlín en el 1989, el poble de Piolenc plora pel tràgic desenllaç de la inusitada desaparició de dos germans, la Solène i en Raphaël: el cos de la Solène ha estat trobat sense vida en el cementiri d’una població veïna, mentre que, d’en Raphaël, no hi ha notícies. Els anys van passant, i tot i els grans esforços per part del cos policial i de Jean Wimez, el cap de la investigació, no s’aconsegueix treure’n l’entrellat. La desesperació, la desconeixença i la impotència que acaben consumint la vida de la mare injectaran la força necessària a Víctor Lessage, el pare dels fills desapareguts, perquè es faci justícia i es descobreixi el responsable d’aquesta atrocitat.

Trenta anys després, una nova onada de misterioses desaparicions d’infants sembra la confusió entre els habitants de Piolenc: són nens i nenes de la mateixa escola on havien estudiat la Solène i en Raphaël; tenen noms molt semblants; els que aconsegueixen sortir-ne alliberats fins i tot diuen que han parlat amb la Solène… Tothom pot ser-ne el culpable, però gràcies a la perseverància de l’antic cap de la investigació, a la tenacitat de l’actual detectiu i al suport incondicional de la psicòloga infantil, que els acompanya al llarg d’aquesta història, s’anirà revelant el desenllaç d’aquest cas tan tèrbol.

“No dic que fos un àngel, però era una nena, caram!”

Una trama pot ser fosca, però quan les víctimes són els infants, aleshores toca més de prop. ‘El doble secret de la família Lessage’ és un thriller fosc i molt dur que juga constantment amb la sensibilitat del lector: no hi ha sang, no hi ha violència explícita, però és molt fàcil empatitzar amb el patiment aliè, amb el sentiment de pèrdua i amb la pertorbació posterior d’una família que viu una constant incògnita i d’una població que viu atemorida. Aquest sentiment de caos i de pànic es tradueix en un ritme frenètic i vibrant, on cada breu capítol aporta una nova informació que obliga al lector a no desenganxar l’ull de les pàgines.

Sens dubte, una història de suspens i de misteri totalment recomanable.

 

Gemma Fernández

Títol original: Les jumeaux de Piolenc
Títol: El doble secret de la família Lessage
Autor/a: Sandrine Destombes
Traductor/a: Maria Cirera i Delgado
Editorial: Rosa dels Vents
Pàgines: 329
Data de publicació: abril 2019

No hay comentarios

Sorry, the comment form is closed at this time.