10 novel-les negres per l’estiu

Estiu

Si ara que s’acosten les vacances us heu proposat gaudir de la vostra destinació amb un bon llibre entre les mans, des de Negra i Mortal us fem arribar la nostra selecció més fosca en català:

el soterrani

1.“El soterrani”, de Sandrine Colette (Crims.cat)

Sens dubte una novel·la breu i addictiva. Però sobretot és una obra dura, molt dura, a través de la qual l’autora francesa ens apropa a la part més sòrdida i fosca de l’ànima humana i presenta els sentiments més malèvols i pèrfids que es destapen quan es posa a prova i en perill l’instint de supervivència.


el doble secret de la familia lassage

2.“El doble secret de la família Lessage”, de Sandrine Destombes (Rosa dels vents)

Ha estat una de les novel·les més recomanades d’enguany, i amb motiu. La intensitat i contundència d’aquest thriller hipnòtic aconsegueix descolocar el lector en un poblet rural de França, colpit per la desaparició de dos germans. Una desaparició que trenta anys més tard continua sent un misteri.


La gabia d'or

3.“La gàbia d’or”, de Camilla Läckberg (Amsterdam)

Läckberg és sinònim de “supervenda” i en aquest cas l’escriptora sueca torna trepitjant fort amb una novel·la al marge dels crims de Fjällbacka. Aquest thriller psicològic ens presenta l’evolució de la seva protagonista, una dona amb un passat tèrbol i amb un present que s’esmicola a poc a poc. La seva lluita per sobreviure no tindrà límits.


la desaparició de l'anne thorne

4.“La desaparició d’Annie Thorne”, de C. J. Tudor (Rosa dels vents)

C.J. Tudor ha estat una de les escriptores revelació, i no és casual. Després del seu primer èxit, torna amb aquesta novel·la carregada de misteri des de la seva primera pàgina fins a l’última, amb una trama addictiva i una ambientació esgarrifosa. Misterioses desaparicions, un poble ple de secrets incofessables i d’incògnites que ens envien al passat per intentar resoldre-les.


pes mort

5.“Pes mort”, de Lluís Llort (Crims.cat)

Aquesta breu però contundent novel·la de Llort té lloc durant una sufocant nit d’estiu. En el restaurant d’en Josep i de la Teresa, un dels seus clients més habituals, en Cisco, que pateix obesitat mòrbida, és protagonista d’una situació que canviarà la vida de tots els que aquella nit en són testimoni.


la barrera

6.“La barrera”, de Jordi de Manuel (Crims.cat)

Violència, màfia, pel·lícules snuff i un llarg etcètera de temes que malauradament omplen les pàgines de l’actualitat. Un guarda de seguretat que observa moviments estranys des de la barrera del Port Fòrum de Barcelona i dos policies exasperats per posar punt i final a un dels negocis més perillosos que amenaça la ciutat. Una història negra en el sentit més ampli de la paraula.


els àngels em miren

7.“Els àngels em miren”, de Marc Pastor (Amsterdam)

A partir de la troballa de dos cadàvers que només comparteixen el mateix tatuatge, Marc Pastor teixeix una novel·la impactant, que combina el més profund coneixement dels mecanismes d’investigació dels Mossos d’Esquadra amb trets de novel·la fantàstica.


Memòria mortal

8.“Anna Grimm, memòria mortal”, de Montse San Juan (Pagès Editors)

La inesperada mort d’uns reputats joiers posarà a la sergent Anna Grimm enfront d’aquesta complicada investigació on passat i present s’entrellacen. Paral·lelament, també ajudarà a un dels seus companys en un cas extremadament delicat.


purgatori

9.“Purgatori”, de David Marín (RBA La Magrana)

Amb aquesta novel·la l’autor ens convida a viatjar per diferents indrets lleidatans, i se centra concretament a Mont-Ros, on la bruixeria i els casos no resolts en són els seus principals protagonistes.


no diguis res

10.“No diguis res”, de Raquel Gámez (Llibres del delicte)

Amb aquest thriller psicològic, Raquel Gámez ens endinsa en la part més oculta dels seus personatges, en les seves relacions interpersonals i en les seves necessitats insatisfetes que desemboquen en un mar de mentides, pors i odis que acaben per desestabilitzar els seus protagonistes.

No hay comentarios

Sorry, the comment form is closed at this time.